>
Administrasjonen
Finn oss
HOVEDSIDE
AKTUELT
FRILUFTSOMRÅDER
Oversiktskart
Bokn
Bømlo
Etne
Fitjar
Haugesund
Karmøy
Kvinnherad
Stord
Sveio
Sauda
Tysvær
Vindafjord
Grillplasser
TURFORSLAG
UNIVERSELL UTFORMING
BADETEMPERATURER
KANOER OG FRILUFTSUTSTYR
VESTKYSTPARKEN
FRILUFTSLIVETS UKE
KURS OG NATURVEILEDNING
BROSJYRER
12 MEDLEMSKOMMUNER
SKI-INFO OLALIA
SIKRING - KJØP AV FRIOMRÅDER
STYRET OG ÅRSMØTET
FRILUFTSLINKER
TURISTINFORMASJONER
BILDER OG VIDEO
 
Grillplasser

Uten mat og drikke duger helten ikke! Når du tar en pust i bakken, smaker det alltid med noe godt å bite i og noe å slukke tørsten med. Vil du gjøre noe ekstra ut av turmaten, skal du vite at vi legger til rette for grilling på mange av våre friluftsområder

85 friluftsområder tilrettelagt for deg!
Tilsammen forvalter Friluftsrådet Vest 85 friluftsområder fordelt på våre 12 medlemskommuner. Områdene er svært forskjellige og spenner fra reine badeplasser som Dragavika og Sponavikjo via større base-og turområder som Åkrasanden, til turstier og skiløyper i Olalia. På alle disse områdene kan du fritt komme og kose deg enten alene eller sammen med gode venner. Det eneste vi ber om er at du rydder skikkelig opp etter deg før du forlater området slik at det er like fint når du kommer neste gang.Godkjente bål- og grillplasser
Godkjente bål- og grillplasser finner du i en god del av våre friluftsområder: Vedvikjo på Bjoa, Otertong i Skjoldafjorden, Lie badeplass ved Grindefjorden, Nesøyra i Sauda, Dragavika i Førresfjorden, Ognahabn på Bokn, Lindøy ved Røyksund/Fosen, Aksnes ved Førresfjorden og ved Eivindsvatnet i Haugesund.

Dere er hjertelig velkommen til å bruke våre bål- og grillplasser. Plassene er til fri benyttelse for barnehager, skoler og andre som ønsker å benytte seg av tilbudet. Ta med deg grillkull eller tørr opptenningsved. Ved større organiserte arrangementer kan det være lurt å kontakte friluftsrådet slik at vi unngår at flere større grupper dukker opp på samme sted til samme tid (Tlf: 52774830 eller e-post post@friluftsradetVest.no).
 
Om bruk av åpen ild
Åpen ild representerer alltid brannfare. Det skal vises særlig varsomhet ved bålbrenning og bruk av grill, slik at det ikke oppstår brannfare eller skade på vegetasjon.

Når større grupper tar seg ut og gjør opp ild skal det alltid være en ansvarlig person for bålet. Ansvarlig bør ha tilgang til mobiltelefon. Den som bruker grill eller bål kan stilles ansvarlig for den skade det måtte medføre.

Slukkeutstyr (f. eks. vannbøtte) skal være klargjort før bålet tennes.
Bål eller grill skal slokkes grundig før du forlater plassen.
Forlat plassen i den stand du ønsker å finne den.

NB!! Under forhold med spesiell fare for brann i skog og mark der brannvesenet gir restriksjoner - vil forbudet mot bålbrenning også gjelde for bruk av bål-og grillplass.

Engangsgriller
Vær varsom med bruk av engangsgrill. Plasser aldri engangsgriller direkte på bord og benker eller på annet brennbart materiale. Ikke sett grillen direkte på grasbakken. Dette ødelegger grasrøttene og etterlater et svart merke for 2-3 år. Sett alltid grillen i det stålstativet som følger med den. Engangsgriller legges i egen metallbeholder etter bruk. Vi har hatt en del episoder der dårlig slukkede engangsgriller har satt fyr på store molok søppelcontainere. Dette vil vi helst slippe.
 

  

 Følg oss på

  

  

Last ned ny flyer

 

Siste brosjyre

 

 

 

 

 
Webløsning levert av TYFON strategi og konsept - Powered by i-tools