>
Administrasjonen
Finn oss
HOVEDSIDE
AKTUELT
FRILUFTSOMRÅDER
Oversiktskart
Bokn
Bømlo
Etne
Fitjar
Haugesund
Karmøy
- Oversiktskart
- Åkrasanden
- Aksnes
- Lindøy
- Visnes
- Sandvesanden
- Dragøy
- Adferdsregler for Åkra- og Sandvesanden
Kvinnherad
Stord
Sveio
Sauda
Tysvær
Vindafjord
Grillplasser
TURFORSLAG
UNIVERSELL UTFORMING
BADETEMPERATURER
KANOER OG FRILUFTSUTSTYR
VESTKYSTPARKEN
FRILUFTSLIVETS UKE
KURS OG NATURVEILEDNING
BROSJYRER
12 MEDLEMSKOMMUNER
SKI-INFO OLALIA
SIKRING - KJØP AV FRIOMRÅDER
STYRET OG ÅRSMØTET
FRILUFTSLINKER
TURISTINFORMASJONER
BILDER OG VIDEO
 
Åkrasanden

Velkommen til Åkrasanden friluftsområde Friluftsområdet Åkrasanden er et offentlig friluftsområde og er en av sandstrendene på Vest-Karmøy. Friluftsområdet strekker seg fra Kaiasanden i nord til Skiftesanden i sør. Parkering er mulig ved "gamle" idrettshuset, Røde Kors-huset og ved speiderhuset. For adkomst med barnevogn og rullestol er det lettest å bruke innfallsporten ved Røde Kors-huset og Speiderhuset. Toalett i sør på området står åpent hele året. Friluftsrådet har satt opp informasjonsplakater ved innfallsporten til området. Her kan du lese om sanddynelandskapet, fugl og flora.

Velkommen til Åkrasanden friluftsområde
Friluftsområdet Åkrasanden er et offentlig friluftsområde og er en av sandstrendene på Vest-Karmøy. Friluftsområdet strekker seg fra Kaiasanden i nord til Skiftesanden i sør.
Parkering er mulig ved "gamle" idrettshuset, Røde Kors-huset og ved speiderhuset. For adkomst med barnevogn og rullestol er det lettest å bruke innfallsporten ved Røde Kors-huset og Speiderhuset. Toalett i sør på området står åpent hele året.
Friluftsrådet har satt opp informasjonsplakater ved innfallsporten til området. Her kan du lese om sanddynelandskapet, fugl og flora.

Naturkvaliteter
Sanddynene er en sjelden naturtype i Norge. På Karmøy finner vi mange, men små sanddyner.
Åkrasanden er kjent for plantelivet som finnes der. I området finner du både typiske sanddynearter og mer sjeldne blomster som bare finner vokseplass noen få steder i landet.
Til tider finner du også et rikt fugleliv på Åkrasanden. Trekkfugl har området som rasteplass, der den finner mat i tangen som legger seg på strendene.

Som friluftsområde kan sandstrendene brukes til bading, lek, rasting, turgåing og ikke minst opplevelser. Vi ser allikevel at slitasje er et problem i området. Bruk strandflaten til aktiviteter og ta hensyn til sandsynelandskapet og respekter atferdsreglene. Reglene finner du på informasjonsplakatene og nedenfor på denne siden.
Vil du vite mer om sandstrendene på Karmøy, kan du lese heftet "Sandstrendene på Vest-Karmøy". Dette heftet er utgitt av Friluftsrådet i samarbeidet med Karmøy kommune.

Du er velkommen til å bruke Åkrasanden. Av hensyn til andre brukere og naturkvalitetene i området bør du merke deg følgende atferdsregler:
 
Adferdsregler for Åkrasanden friluftsområde


Forvaltning og informasjon
Spørsmål om friluftsområdet kan stilles til Friluftsrådet Vest på Tlf: 52774830
Vår e-postadresse er:
post@friluftsradetVest.no

til fotoalbum>>

  

 Følg oss på

  

  

Last ned ny flyer

 

Siste brosjyre

 

 

 

 

 
Webløsning levert av TYFON strategi og konsept - Powered by i-tools