>
Administrasjonen
Finn oss
HOVEDSIDE
AKTUELT
FRILUFTSOMRÅDER
TURFORSLAG
UNIVERSELL UTFORMING
Universell utforming
Rullestolmatter på Karmøystrendene
BADETEMPERATURER
KANOER OG FRILUFTSUTSTYR
VESTKYSTPARKEN
FRILUFTSLIVETS UKE
KURS OG NATURVEILEDNING
BROSJYRER
12 MEDLEMSKOMMUNER
SKI-INFO OLALIA
SIKRING - KJØP AV FRIOMRÅDER
STYRET OG ÅRSMØTET
FRILUFTSLINKER
TURISTINFORMASJONER
BILDER OG VIDEO
 
Rullestolmatter på Karmøystrendene

Friluftsrådet VEST la ut de første rullestolmattene på sandstrendene på Vest-Karmøy allerede i 2007, men det var først med den fine sommeren i 2008 at mattene ble tatt skikkelig i bruk av publikum. De gode sommerukene i år har tydeligvis lokket flere brukere til strendene og vi ser nå at mattene kommer til nytte slik de var tenkt.

Sommeren 2008 ble god og varm og vi har i år fått mange tilbakemeldinger på at rullestolmattene på strendene fungerer slik vi ønsker de skal gjøre. Flere rullestolbrukere sier de er svært så fornøyd med at nå kan også de få tilgang til disse fantastiske strandopplevelsene på Åkrasanden og Sandvesanden. På Åkrasanden ligger mattene helt ut mot sjøen slik at der kommer man helt ned til vannkanten. På Sandvesanden er det større utfordringer med sterkt varierende sandlandskap slik at der har vi forløpig ikke lagt matteten helt ned til sjøkanten. Dette vil bli vurdert til neste år.

Mobimattene (rullestolmattene) på Sandvesanden

Jarl Knutsen nyter strandlivet på Sandvesanden i sommer sammen med venner og familie. Her har både rullestolbrukeren og flere i hans følge tatt turen ut til Sandvesanden og kan nyte strandlivet.  Dette er nettop det vi ønsker å oppnå med denne type tilrettelegging, nemlig at både den bevegelseshemmede og hans venner/familie kan dra sammen ut på strendene og ha fine dager der.


Leif Arild Fjeldheim fra Veavågen prøver ut Mobimattene på Åkrasanden i juli i sommer. Han har også skrevet en artikkel om  denne tilretteleggingen som er publisert i Patetra, et magasin for Landsforeningen for Ryggmargskadde i Norge.------------------------------------------------------------------------Faksimile fra Karmøybladet juni 2008 (artikkel skrevet av Gunnar Marcel Scharnewski.)

  

 Følg oss på

  

  

Last ned ny flyer

 

Siste brosjyre

 

 

 

 

 
Webløsning levert av TYFON strategi og konsept - Powered by i-tools